Денис Вячеславович Сергеев е истинското име на агента на ГРУ, замесен в отравянето на Сергей

...
Денис Вячеславович Сергеев е истинското име на агента на ГРУ, замесен в отравянето на Сергей
Коментари Харесай

Денис Сергеев е истинското име на руския агент, свързан с отравянето на Гебрев и Скрипал

Денис Вячеславович Сергеев е истинското име на сътрудника на ГРУ, замесен в отравянето на Сергей Скрипал през 2018 година и на българския бизнесмен Емилиян Гебрев през 2015 година
 Прокуратурата проверява отравянето на Гебрев като опит за ликвидиране  Руският дипломат: Нито имаме инструкции да се месим в българските избори, нито сме тровили Гебрев  Гебрев самичък се усъмнил, че е тровен с Новичок, забъркан в аферата Скрипал идвал 3 пъти у нас
Това разкри интернационалната проверяваща група Bellingcat и нейният съветски сътрудник The Insider.

Денис Вячеславович Сергеев е работил под подправената идентичност Сергей Федотов. 

Той е почитан офицер от ГРУ. Роден е на 17 септември 1973 година в градчето Ушарал в Казахстан, на границата с Китай. В момента Сергеев живее в Москва със брачната половинка и дъщерите си.

The Insider твърди, че Сергеев-Федотов е обвързван и с съветската частна военна компания " Вагнер " и е замесен в опита за прелом в Черна Гора.

По информация на международната проверяваща група на 24 април 2015 година " Сергей Федотов " идва на летище Бургас и остава няколко дни в България. Има противоположен билет за 30 април от София до Москва, само че не се качва на него, а вместо това на 28 април се появява на летище " Ататюрк " в Турция и си купува в последния миг билет за Москва.

Именно на 28 април българският бизнесмен Емилиян Гебрев постъпва в болница, откакто припада по време на даван от него банкет в София.

Източник на Bellingcat и The Insider оповестява, че Гебрев е бил на косъм от гибелта при постъпването му в болница и положението ми е било сериозно в продължение на две седмици.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР